Over ons

Leer meer over Richemont Club België

Ons verhaal

De Richemontclub is een internationale groepering van bakkers – banketbakkers die, door hun ideologie, zich inzetten voor kwaliteit en creativiteit in ons beroep. Ontstaan in 1948 uit de vriendschap tussen een Zwitsers en een Brits bakker die blijvend ideeën en recepten uitwisselden, volgden snel andere bakkers uit andere landen om aan dit initiatief mee te werken. België sloot aan in 1959. De club stelt zich tot doel, alles wat reilt en zeilt in de wereld van brood, banket, chocolade, ijs en suiker, op te volgen en waar mogelijk te registreren. Tevens de mensen achter deze innoverende ideeën te groeperen in een vereniging.

Richemonters zijn verliefd op hun vak en willen dat ook uitdragen naar anderen. Iedereen die deze liefde deelt kan lid worden van de club. Hiervoor moet hij of zij wel een bewijs leveren van eigen kunnen en kennen om zo bij te dragen tot de club die steeds op zoek is naar nieuwe creaties. Wij verdedigen de kwaliteit en de gezonde voedingswaarde van onze producten die hygiënisch bereid zijn uit natuurlijke grondstoffen. Wij zijn er heilig van overtuigd dat deze klasse en originaliteit zullen opbloeien in een tijd waar de industrie steeds meer probeert in te palmen. Richemont betekent met open geest en hart uw klanten en collega’s tegemoet stappen en helpen naar best vermogen.

Wij coachen ambachtelijke bakkers in hun streven naar perfectie en het zoeken naar vernieuwing op wedstrijden in binnen- en buitenland. Het Belgisch Kampioenschap Bakkerij is een realisatie van de Richemontclub en vind om de 2 jaar plaats.

Het bestuur

De mensen achter Richemont Club België

Duurzame partnerschappen

Onze partners

Met dank aan onze partners

Word nu lid van Richemont Club België en maak deel uit van een unieke community van professionele bakkers!