Onze broodcultuur laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed

Onze broodcultuur laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed

Hallo,

Wij willen jullie langs deze weg graag uitnodigen voor het Infomoment Broodcultuur (20/09) 

Op maandag 20 september organiseert het Bakkerijmuseum Veurne in samenwerking met het Centrum voor Agrarische Geschiedenis een infomoment rond broodcultuur. Samen met de erfgoedgemeenschap willen we immers onze broodcultuur laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed.  Naast o.a. de frietcultuur, de biercultuur en heel wat tradities en ambachten, vinden wij dat de broodcultuur ook een plaatsje verdient op de Vlaamse lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed (https://immaterieelerfgoed.be/nl/inventaris-vlaanderen

 

Op het infomoment vertellen we meer over het traject om broodcultuur te laten erkennen en met welk doel. We duiken samen dieper in op het concept ‘broodcultuur’: wat is het nu precies, en wat hoort er niet bij?

 

Gastspreker André Delcart dompelt ons die avond onder in de rijke geschiedenis van brood. Daarnaast komen enkele praktijkvoorbeelden aan bod van onze broodcultuur in Vlaanderen en België. Onder meer volgende sprekers vertellen ons graag over hun werking:

Praktisch:

We hopen je te mogen verwelkomen!

Team  van het Bakkerijmuseum